Valpar

Valpar 2020

Äntligen - Valpar föds i början av januari! Dags att aktualisera ert intresse för valp! Skicka ett sms eller mail så hörs vi så snart vi har möjlighet. 

kennelworkingwess@outlook.com

valpar 2018

 Gina och Bozz fick 6 fina valpar i augusti 2018 ❤

Vi önskar alla nya valphem stort Lycka till!

Erbjudande: till alla som har en hund från vår kennel: Tack vare att vi har valt Tusen Tassar Friskvård som hjälper oss att hålla våra hundar i toppform så har Ni alltid 20% rabatt vid behandling där! Att låta en proffessionell massör gå igenom hunden inför kommande träning och jaktsäsong kommer göra att ni får en ännu starkare hund i marken. En snedbelastning, roterad kota eller liknande kan man inte se med blotta ögat utan måste kännas och åtgärdas av en expert. Kontakta Maria Lennertdotter på Tusen Tassar Friskvård för att få veta mer och boka tid 0708 908121

2017

170419 föddes Ställas och Hectors valpar! Dessa godingar är bokade..

  

2016

Valpar födda 2016-08-15

Clara har fått sina valpar. 4 tikar och 2 hanar. Alla är bokade och flyttar under oktober månad. Lycka till alla ni!

Valpar födda 2016-07-01

Feja fick en mycket fin kull! Alla har flyttat till sina nya hem och vi önskar er Lycka till!

Workingwess Dazzle och Malky

Valpar 2016

Workingwess Champion är parad med Astor. Valpar förväntas födas augusti.

 

 

Valpar 2015

Workingwess Champion fick valpar med Tori Od Kuhade

 

 

Februari 2015: Ställa med valpar. Alla har flyttat till toppenhem!

/stalla-med-valp.jpg

 

Valpar 2014

Jezzie fick nio fina valpar sommaren 2014.

 

http://www.youtube.com/watch?v=l4BvSnghlEI

För mer information hör av er via telefon eller mail....

 

 

Alpenländische dachsbracke 

Följande text är kopierad från hundguiden på www.SKK.se                   

    Historik

    Redan i forntiden användes jakthundar som var förvånansvärt lika alpenländische dachsbracke och rasen är en av de äldsta jakthundsraserna med ursprung i Mellaneuropas bergstrakter. Aveln sköttes av yrkes- och bergsjägare som endast avlade efter prestation utan hänsyn till utseende. 1932 erkändes rasen som den tredje viltspårhundsrasen i Österrike och internationellt erkändes den 1975. De första importerna till Sverige kom från Österrike under senare delen av 1990-talet. Svenska Schweisshundklubben, vilken alpenländische dachsbracke tillhör, bildades år 1983.

    Användningsområde

    Rasen används huvudsakligen vid eftersök på allt klövvilt, men även som kortdrivande på hare och räv samt på rådjur i Sverige. Den är också användbar vid jakt på vildsvin och kan även uppfostras till att apportera mindre hårvilt samt fågel på land och i vatten.

    Hälsa

    Få sjukdomar eller defekter har noterats i Sverige. Höftledsdysplasi (HD) förekommer i rasen. Rasklubben rekommenderar att man i aveln endast använder hundar som är fria från HD.

    Egenskaper / Mentalitet

    Rasen ska vara orädd, lugn och arbetsvillig. Den har även vilt- och rovdjursskärpa. Spårarbetet ska vara lugnt, säkert och släpps den på skadat flyende vilt bör den med skall förfölja och ställa viltet. Vid drevjakten krävs jaktpassion, spårnoggrannhet och spårvilja över inte alltför stora ytor. Rasen har ett vänligt sinnelag gentemot familjemedlemmar. Den kan vara något reserverad mot främmande personer.

    Storlek och utseende

    Den är långsträckt och lågställd med robust, kraftig kroppsbyggnad. Mankhöjd är 34–42 cm. Bröstdjupet är ungefär halva mankhöjden. Pälsen är tät och kraftig med åtliggande täckhår och tjock underull. Färgen är hjortröd eller svart med roströda tan-tecken, vita bröstfläckar förekommer. Ögonen ska vara mörka och uttrycket vara klokt och vänligt.

    Pälsvård

    Pälsen är lättskött och badas vid behov.

   

valpbild1.jpg